Hoe bepaal ik de maat van mijn meubel?

Je kan de maat van je meubel het beste bepalen aan de hand van het aantal mensen die het gaan gebruiken.

Voor een tafel met bijpassende zitbank reken je 70cm per persoon. Voor het loungemeubilair reken je het best 75-100cm per persoon.

Indien je hulp wenst met het bepalen van de maat, aarzel dan niet om ons te contacteren via outdoor@standingconcept.be

 

Kan ik mijn meubel in eender welke kleur verkrijgen?

Wij bieden op onze website een standaard aantal kleuren aan, maar in de praktijk is er nog veel meer mogelijk.

De poten van de meubels kunnen in elke gewenste RAL-kleur gemaakt worden.

Het hout kan op zijn beurt in verschillende tinten gebeitst worden (donkerbruin, met een zwarte schijn, met een witte schijn, of zelfs in kleur). We zijn wel beperkt tot de kleurenwaaier van het type beits dat wij gebruiken om het hout te beschermen. 

Aarzel niet ons te contacteren als je geïnteresseerd bent in andere kleuren. 

 

Van welk hout zijn de meubels gemaakt?

Al onze tuinmeubelen zijn gemaakt van Douglas hout. Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar en is heel sterk, recht en stabiel en heeft dan ook een zeer hoge duurzaamheid. Het hout heeft van nature een warme kleur en vergrijst egaal met de jaren. Wij beitsen alle tuinmeubelen, waardoor de meubels een beschermlaag krijgen en de vergrijzing tegengegaan wordt.

 

Kan ik een tuinmeubel bekijken voor ik het bestel?

Je bent steeds welkom om de beschikbare prototypes in ons magazijn en/ of outdoor showroom te komen bezichtigen alvorens een aankoopbeslissing te nemen.

Dit kan na afspraak en tijdens onze kantooruren. Kijk op onze contactpagina voor meer details.

 

Wordt mijn zitmeubel met kussens geleverd?

Elk meubel wordt standaard zonder kussens geleverd. Onze meubels zijn gemaakt van stevig hout. Om comfortabel te zitten, adviseren wij om wel kussens te voorzien. In onze categorie 'RELAX' kan je een aantal zit-, rug- en sierkussens vinden die goed bij de meubels passen.

Kan ik als zakelijke klant ook buitenmeubilair op maat laten maken?

Standing Concept is met zijn nieuwe outdoor productlijn Standing Outdoor de ideale partner voor bedrijven die op zoek zijn naar duurzame en stoere meubelen.

Wil je het logo van je onderneming graag verwerkt zien in het meubel, of kleuren aangepast aan je huisstijl? Het kan allemaal! Neem gerust contact met ons op en wij werken met plezier een gepersonaliseerd aanbod voor je uit.  Als je op zoek bent naar grotere aantallen, raden wij ook zeker aan om ons te contacteren voor een offerte op maat.

 

Kan ik mijn kussens buiten laten liggen?

Hoewel de kussens kwalitatief zijn en gemaakt om buiten te gebruiken, adviseren wij om ze telkens op te bergen na gebruik. Zo zullen de kussens het langst meegaan.

Hoe onderhoud en bescherm ik de kussens?

Schud rug- en sierkussens regelmatig op. Hoewel de kussens van hoge kwaliteit zijn en de stof waterafstotend is, adviseren wij om ze telkens op te bergen na gebruik op een droge en stofvrije plek. Zo zullen de kussens het langst meegaan.

Laat de kussens altijd goed drogen voor je ze opbergt. Zorg ervoor dat de kussens zowel van binnen als buiten droog zijn en trek de rits van de kussenhoes open, zodat het kussen kan ademen. Verwijder vlekken altijd direct met een doek of zachte borstel, eventueel met wat lauw water en een milde zeep.

Je kan de hoezen van de kussens halen, maar houd er rekening mee dat het moeilijk is om deze weer strak en mooi rond het kussen te krijgen. Wees ook extra voorzichtig met de rits wanneer je dit doet, hier kan al eens een draadje van de stof of het kussen zelf tussen komen te zitten.

Hoe onderhoud en bescherm ik mijn meubel?

Je kan het hout proper maken met water en vloeibare zeep of tuinmeubel reiniger en een zachte borstel of doek. Spoel na met schoon water om overtollig product te verwijderen.

Het is aan te raden om elke 2 jaar nieuwe beits aan te brengen. Zo blijft het hout het best beschermd. Let erop dat je het hout eerst goed reinigt en indien nodig opnieuw opschuurt. Volg daarbij de gebruiksaanwijzing van het product dat je koopt. Wij behandelen alle meubels met Sikkens Cetol HLS Plus.

De poten van het meubel kunnen eenvoudig met zeep en water gereinigd worden.

Voor een optimale bescherming tegen neerslag kan je de meubels afdekken met een hoes. 

Kan het hout na verloop van tijd van uiterlijk veranderen?

Omdat hout een natuurlijk product is, kan het doorheen de jaren uitzetten en weer krimpen door verschillende weersomstandigheden en temperaturen. Hierdoor kan het in sommige gevallen zijn dat er soms een barst of spleet ontstaat en dat een balk in enkele gevallen ook een beetje krom trekt. Het hout kan op sommige plaatsen ook vlekken vertonen, al dan niet van hars. Ook dit hoort bij de natuurlijke eigenschappen van hout.

 

Verkleurt mijn meubel door de zon?

Hout is een natuurlijk product en kan verkleuren door zonlicht of andere weersomstandigheden. Wij beitsen al onze tuinmeubelen, waardoor vergrijzing grotendeels wordt tegengegaan. Toch kan niet vermeden worden dat het hout doorheen de tijd van kleur verandert door verschillende weersomstandigheden. 

 

Wat is de levertermijn van mijn meubel?

De uitvoeringstermijn is ca. 5 weken. Dit is een indicatie en kan korter en in sommige gevallen ook langer zijn, afhankelijk van de aard en de grootte van de bestelling. 

Belangrijk: de levertermijn gaat van start van zodra we het volledige aankoopbedrag ontvangen hebben en dus niet van de dag van de bestelling.

 

Wordt mijn meubel ter plaatse geïnstalleerd?

Wij leveren en plaatsen uw meubel ter plaatse voor een supplement van €150 (België).

Je kan er voor kiezen om je meubel zelf kosteloos af te halen, maar houd er rekening mee dat voornamelijk onze L en XL meubels groot en zwaar zijn. Als je je bestelling graag zelf komt afhalen, neem dan gerust contact met ons op. De kosten voor een levering buiten België bepalen wij op aanvraag.

Van zodra wij je bestelling en betaling ontvangen hebben, nemen wij contact met je op om een datum en tijdstip voor levering of afhaling af te spreken.

Als je voor een levering hebt gekozen, vragen wij om de plaats van montage vrij te maken en alle voorwerpen en elementen weg te nemen die ons zouden kunnen hinderen bij de plaatsing van het product. Bovendien dien je voldoende parkeerruimte te voorzien.

Waarom moet ik mijn bestelling op voorhand betalen?

Omdat wij elk product op bestelling en op maat maken, dient de betaling van een bestelling altijd vooraf te gebeuren via bankoverschrijving. Van zodra wij het bedrag ontvangen hebben, starten wij met de productie van de bestelling en kan het product ca. 5 weken later geleverd en geplaatst worden.
 

Waarom is er een uitzondering op het herroepingsrecht?

Over het algemeen heeft een consument het recht om een aankoop op afstand zonder opgaaf van reden binnen de 14 dagen na ontvangst terug te sturen.

Omdat wij uitsluitend producten op bestelling en op maat produceren, geldt er een uitzondering op deze regel en is het herroepingsrecht dus niet geldig. Bestelde producten kunnen dan ook niet geretourneerd worden, omdat ze op maat gemaakt zijn voor de klant. 

Iedereen is steeds welkom om de beschikbare prototypes in ons magazijn en/of outdoor showroom te komen bezichtigen alvorens een aankoopbeslissing te nemen.
 

Wanneer heb ik recht op garantie?

Standing Concept garandeert de kwaliteit van de door haar geleverde producten en hanteert de wettelijke garantietermijn van 2 jaar vanaf de afleverdatum bij de klant. 

Deze garantie geldt uitsluitend op fabricagefouten of gebreken aan het materiaal of de constructie. Voor de kussens geven wij garantie op de kleurechtheid van het product.

Volgende zaken komen niet in aanmerking voor garantie:

- gebruiksslijtage van kussens en meubels

- gebreken ontstaan door het natuurlijk gedrag van hout

- gebreken die ontstaan zijn door een verkeerd onderhoud van het product

- gebreken die ontstaan zijn door een onjuist gebruik van het product of door vandalisme

- aangebrachte bewerkingen of reparaties aan het product door de klant zelf of door derden

 

Kijk voor meer informatie in de algemene verkoopsvoorwaarden.

VEELGESTELDE

VRAGEN